Alexa

Yemek Tarifleri ▶ Patates Mantı Tarifi

Patates Mantı Tarifi
  • Patates mantı malzemeleri ve yapılışı...

    Patates mantı malzemeleri :
    - 4 adet patates
    - Kaşar rendesi
    - 2 yemek kaşığı tereyağ
    - Maydanoz

    Patates mantısı içi için :
    - 1 kase yoğurt
    - 3 diş sarımsak

    Patates mantısı üzeri için:
    - 1 tatlı kaşığı salça
    - Tereyağ

    Patates mantısı yapılışı: İlk olarak patateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayıp tuzunuda ilave ederek haşlayalım, haşlandıktan sonra patatesleri süzüp içine tereyağını ve kaşar rendesini katıp iyice püre haline gelene kadar ezelim ve soğumaya bırakalım

    Daha sonra patateslerin içine maydanozları ince bir şekilde kıyıp ilave edelim.Karabiberi,kırmızı pulbiber,tuz ekleyelim ve iyice karıştıralım.Bütün malzemeleri iyice harmanladıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım.

    Daha sonra yuvarlak şekil verelim ve ortasına parmağımızla çukur açalım.Başka bir kabın içinde yoğurt ve dövülmüş sarımsakları iyice karıştıralım.Çukur açtığımız patateslerin içine yoğurdu dolduralım.Diğer taraftan tereyağını eritelim içine salça koyalım ve patateslerin üzerinde gezdirelim. Afiyet olsun.

    Yemek Tarifleri

    Yemek Tarifleri > Patates Mantı Tarifi

    33
    Patates mantı malzemeleri ve yapılışı...
    Hakkımızda   |    Künye   |    Gizlilik Politikası   |    Yasal Uyarı   |    Reklam   |    İletişim Formu
    www.tesettur.gen.tr © 2009 - 2014 Tüm Hakları Saklıdır.